Tegnsprogsordbog uden alfabetiske opslagsord

DKK 0,00

Mads Jonathan Pedersen fra Ordbog over Dansk Tegnsprog fortæller om, hvordan man er kommet frem til at kunne søge efter et tegn, og hvilke søgemetoder der bruges i Ordbog over Dansk Tegnsprog?

Fredag den 17. september kl. 15.10-16.00.

Kategori:

Beskrivelse

Hvordan siger man ‘godmorgen’ på dansk tegnsprog? Det har man nemlig mulighed for at søge efter i tegnsprogsordbogen – men hvad gør man, hvis man har set et tegn, men ikke kender et dansk ord for tegnet eller betydningen af tegnet?

Dansk tegnsprog er et selvstændigt sprog og modersmål for døve i Danmark. Det har over 200 år på bagen, og gennem tiden er der blevet udgivet 6 tegnsprogsordbøger.

Ordbog over Dansk Tegnsprog er den nyeste og mest banebrydende, som har eksisteret siden 2008. Det specielle ved ordbogen er, at tegnsprogstalere kan søge efter tegn (ord) og finde deres betydning uden at skulle lede ved hjælp af alfabetiske opslagsord.

Detaljer

Dato: 17. september 2021

Start: 15:10 CEST

Slut: 16:00 CEST

Sted: Dansk Sprognævn, Adelgade 119 B, 5400 Bogense

Find vej: Dansk Sprognævn ligger ved lyskrydset midt i byen. Når du kommer ind i byen og kører ad Odensevej, drejes til højre i lyskrydset ad Søndermarksvej og lige efter til venstre ad Plantagevænget. Der er begrænsede parkeringsmuligheder ved Dansk Sprognævn og langs Plantagevænget. Vi henviser til parkering ved Hotelpassagen, Marinaen og Bogense Hallerne.

Tlf.: 64812044

E-mail: info@sprogense.dk