Talesprogets vidunderlige verden

DKK 0,00

Jan Heegård Petersen fra Københavns Universitet fortæller om, at talesproget ofte bliver holdt op imod et ideelt skriftsprog. Dette afslører en manglende forståelse for både hvad sprog er, og hvad sproget skal.

Lørdag den 18. september kl. 12.30-13.20.

Kategori:

Beskrivelse

Talesproget bliver ofte beskyldt for at være ukorrekt, ufuldstændigt eller sjusket. Sådanne beskyldninger beror gerne på en sammenligning med et ideelt skriftsprog. Dette afslører en manglende forståelse for både hvad sprog er, og hvad sproget skal.

I oplægget vil jeg vise hvorfor talesproget i sine mange former netop former sig efter det formål det skal tjene, og hvorfor det derfor er dels vigtigt at studere, dels vigtigt at omfavne frem for at nedgøre.

Detaljer

Dato: 18. september 2021

Start: 12:30 CEST

Slut: 13:20 CEST

Sted: Dansk Sprognævn, Adelgade 119 B, 5400 Bogense

Find vej: Dansk Sprognævn ligger ved lyskrydset midt i byen. Når du kommer ind i byen og kører ad Odensevej, drejes til højre i lyskrydset ad Søndermarksvej og lige efter til venstre ad Plantagevænget. Der er begrænsede parkeringsmuligheder ved Dansk Sprognævn og langs Plantagevænget. Vi henviser til parkering ved Hotelpassagen, Marinaen og Bogense Hallerne.

Tlf.: 64812044

E-mail: info@sprogense.dk