Samtalesproget er anderledes end skriftsproget

DKK 0,00

Ditte Zachariassen og Jakob Steensig fra Aarhus Universitet fortæller om at samtalesproget er langt fra at være usystematisk og rodet, selv om det måske umiddelbart kan se sådan ud, når det skrives ned. Der er system i galskaben og logik i grammatikken – sproget er bare anderledes end skriftsproget.

Fredag den 17. september kl. 12.10-13.00.

Kategori:

Beskrivelse

Når man studerer hvordan folk rent faktisk snakker i deres daglige liv, opdager man at sproget opfører sig anderledes end skriftsproget. Selv om bidder af samtaler kan se rodede ud når de skrives ned, er samtalesproget langt fra at være usystematisk og rodet. Der er system i galskaben og logik i grammatikken – sproget er bare anderledes end skriftsproget. Det vil vi vise ved hjælp af eksempler fra vores samlinger af optagelser af dagligdags samtaler.

Vi vil vise eksempler på regelmæssigheder som vi tror findes på tværs af forskellige udgaver af dansk og på regelmæssigheder i en særlig dialekt af dansk. Vi vil argumentere for at samtalesproget skal beskrives på dets egne betingelser og ikke på skriftsprogets, og for at det fortjener at blive studeret lige så systematisk som skriftsproget.

Detaljer

Dato: 17. september 2021

Start: 12:10 CEST

Slut: 13:00 CEST

Sted: Dansk Sprognævn, Adelgade 119 B, 5400 Bogense

Find vej: Dansk Sprognævn ligger ved lyskrydset midt i byen. Når du kommer ind i byen og kører ad Odensevej, drejes til højre i lyskrydset ad Søndermarksvej og lige efter til venstre ad Plantagevænget. Der er begrænsede parkeringsmuligheder ved Dansk Sprognævn og langs Plantagevænget. Vi henviser til parkering ved Hotelpassagen, Marinaen og Bogense Hallerne.

Tlf.: 64812044

E-mail: info@sprogense.dk