Klog på Sprog

kr. 0,00

Adrian Hughes har inviteret tre sprogspecialister i Klog på Sprog for at diskutere, om der kan sættes normer for korrekt dansk. Fra Dansk Sprognævn deltager Thomas Hestbæk Andersen og Eva Skafte Jensen, og fra Det danske Sprog- og Litteraturselskab deltager Lars Trap-Jensen.

Fredag den 17. september kl. 11.00-12.00

Ikke på lager

Kategori:

Beskrivelse

Sproget udvikler sig konstant, men hvem skal i sidste ende bestemme, hvad vi må sige? Må man benytte talemåden ”fordi at”? Hvis ikke, burde Dansk Sprognævn så give de skyldige et rap over nallerne? Sprognævnet fastlægger retskrivning, men bestemmer ikke sprogbrug. Det danske Sprog- og Litteraturselskab udgiver Den Danske Ordbog, men den registrerer sproget og bestemmer ikke noget om det. Mange sprogbrugere efterspørger mur- og nagelfaste regler for passende og upassende sprog, som regel for at fremme deres eget.

Adrian Hughes har inviteret tre sprogspecialister i Klog på Sprog for at diskutere om der kan sættes normer korrekt dansk. Hvis f.eks. Hviderusland af politiske grunde skal omtales som Belarus, hvad skal indbyggerne så hedde? Belarusere, belarussere eller belarusianere? Dansk Sprognævn endte efter mange overvejelser med at anbefale det første, og her hører vi hvorfor. Fra Dansk Sprognævn deltager Thomas Hestbæk Andersen og Eva Skafte Jensen, og fra Det danske Sprog- og Litteraturselskab deltager Lars Trap-Jensen.

Event Details

Date: 17. september 2021

Start time: 11:00 CEST

End time: 12:00 CEST

Venue: Dansk Sprognævn, Adelgade 119 B, 5400 Bogense

Directions: Dansk Sprognævn ligger ved lyskrydset midt i byen. Når du kommer ind i byen og kører ad Odensevej, drejes til højre i lyskrydset ad Søndermarksvej og lige efter til venstre ad Plantagevænget. Der er begrænsede parkeringsmuligheder ved Dansk Sprognævn og langs Plantagevænget. Vi henviser til parkering ved Hotelpassagen, Marinaen og Bogense Hallerne.

Phone: 64812044

Email: info@sprogense.dk