Teu nå lich æ lidt. Vi kinne da e’nan, gør vi it? Så hvorfor stæe do dee som en fremme for mæ?

Sådan synger Rikke Thomsen i nummeret ‘Opland’. Den sønderjyske sangskriver Rikke Thomsen slog i 2022 for alvor fast, at hun mener musikken mere end almindeligt alvorligt. Hendes sange skrevet og sunget på klingende sønderjysk, lader sig ikke begrænse til blot en enkelt landsdel eller aldersgruppe: fortællingerne rammer fra kyst til kyst og hos store som små.

Du kan opleve Rikke Thomsen til en stemningsfuld koncert i Bogense Kirke fredag aften den 15. september, hvor de sønderjyske fortællinger skæres ind til benet og går tættere på den folk-, country og singer-songwriter tradition, hun er rundet af. Den står på inderlighed, alvor og fortællelyst.

I selskab med journalist Rasmus Gade vil hun levende og ærligt fortælle om sin tilgang til den sønderjyske dialekt, sine musikalske overvejelser og de kulturelle aspekter af det at skrive sange på sønderjysk.

Publikum kommer med andre ord helt tæt på det sproglige og menneskelige maskineri i Rikke Thomsens musikalske univers.

I 2019 – efter udgivelsen af debut-EP’en “Omve’n Hjemve” – modtog Rikke Thomsen Modersmål-Prisen for sin indsats for den sønderjyske dialekt – tilmed som den yngste modtager nogensinde.

Detaljer

Foredrag: Rikke Thomsen

Dato: Fredag d. 15. september 

Tid: kl. 19.00

Sted: Bogense Kirke, Kirkestræde 39, 5400 Bogense