Hvordan ord smitter og spreder sig i sproget – erfaringer fra en coronatid

kr. 0,00

De seneste års pandemi har budt på en sjælden mulighed for at afdække hvordan ord og udtryk opstår, udbredes og integreres i et sprog. På ganske kort tid er vi blevet en slags eksperter med meninger om kontakttal, afstandskrav og boosterstik, og vi udtaler os regelmæssigt som mandagsvirologer på sociale medier, eller bare når vi mødes med kolleger og venner.

Fredag den 16. september kl. 13.15-14.00

Kategori:

Beskrivelse

I dette foredrag benytter Henrik Lorentzen og Lars Trap-Jensen fra Det Danske Sprog- og Litteraturselskab lejligheden til at zoome nærmere ind på nogle af de ord der er blevet optaget i Den Danske Ordbog i løbet af de sidste par år og bruger dem som eksempel – suppleret med enkelte andre – på hvordan sproglig innovation i almindelighed fungerer. Ordbogens korpus giver mulighed for at se hvilke ord der bruges særlig hyppigt måned for måned, og på den måde kan vi følge udviklingen på nærmeste hold – næsten mens den finder sted.

Eventdetaljer

Dato: 16. september 2022

Start: 13:15 CEST

Slut: 14:00 CEST

Sted: Dansk Sprognævn, Adelgade 119 B, 5400 Bogense

Find vej: Dansk Sprognævn ligger ved lyskrydset midt i byen. Når du kommer ind i byen og kører ad Odensevej, drejes til højre i lyskrydset ad Søndermarksvej og lige efter til venstre ad Plantagevænget. Der er begrænsede parkeringsmuligheder ved Dansk Sprognævn og langs Plantagevænget. Vi henviser til parkering ved Hotelpassagen, Marinaen og Bogense Hallerne.

Tlf.: 64812044

E-mail: info@sprogense.dk